Info@tpcim.com
+۹۸ ۲۱ ۸۸۶ ۹۵۹۲۴

درباره مالزی

Posted by: somaye
دسته‌بندی: مالزی

مالزی

کشور مالزی، یکی از کشورهای واقع در جنوب شرقی قاره آسیا است، که قبلاً به عنوان مالایای بریتانیا و پس از آن به عنوان فدراسیون مالایا شناخته می‌شد. پایتخت رسمی کشور مالزی، کوالالامپور است که با مساحتی حدود ۲۴۳ کیلومتر مربع، به عنوان بزرگترین شهر این کشور نیز محسوب می‌شود.
در مجموع مساحت کشور مالزی ۳۲۹۸۴۷ کیلومتر مربع وسعت دارد و طبق آمار سال ۲۰۲۱ حدود ۳۳ میلیون نفر نیز جمعیت دارد

زبان کشور مالزی

مالزی بیش از ۱۳۰ زبان زنده دارد اما زبان رسمی کشور مالزی، مالایی است که بومیان به آن باهاسا مالایو می‌گویند. به جز زبان مالایی، انگلیسی، تامیل و چینی نیز در این کشور شنیده می‌شود. زبان انگلیسی به عنوان زبان دوم این سرزمین شناخته می‌شود و تقریبا همه مردم این کشور به زبان انگلیسی مسلطند.
در گذشته رسم‌الخط زبان مالایی، جاوی بود که از جمله خط‌های عربی به شمار می‌رود، اما پس از استعمار این کشور توسط انگلیس، خط الرسم آن به انگلیسی تبدیل شد و تا کنون نیز ادامه دارد.ش

مذهب در مالزی

با وجود اینکه کشور مالزی یک جامعه چند دینی است؛ دین رسمی این کشور، اسلام است و حدود ۶۰ درصد از جمعیت این کشور را مسلمانان تشکیل می‌دهند.
طبق آخرین سرشماری که در سال ۲۰۱۶ میلادی انجام شد، حدود ۶۱.۳ درصد از کل جمعیت این کشور را مسلمانان، ۱۹.۸ درصد را بودایی‌ها ، ۹.۲ درصد را مسیحیان، ۶.۳ درصد را هندوها و ۱.۳ درصد را کنفوسیوس گرایان، تائوئیسم و پیروان مذهب چینی تشکیل داده‌اند و باقیمانده از دین‌های دیگر پیروی می‌کنند.

جمعیت مالزی

جمعیت کشور مالزی را حدود ۳۲ میلیون نفر تشکیل می‌دهند که ترکیبی از سه گروه قومی اصلی است که هر کدام دارای میراث، فرهنگ و سنت‌های مخصوص به خود هستند. ۶۰ درصد از جمعیت بومی‌پوترا هستند. بومی‌پوترا به ساکنان سنتی این کشور گفته می‌شود که خود شامل مالایی‌ها، اورنگ آسلی و سایر مردم بومی می‌شود. حدود ۲۷ درصد از جمعیت مالزی را چینی‌ها و ۱۲ درصد هندی‌ها و یک درصد نیز از سایر نژادها تشکیل داده‌اند.

موقعیت جغرافیایی مالزی

کشور مالزی با مساحتی حدود ۳۳۰ هزار کیلومتر، در جنوب شرقی آسیا قرار گرفته است. این کشور به دلیل عبور دریای چین، به دو بخش تقریبا مساوی مالزی شرقی و غربی تقسیم شده است. مسافت بین این دو بخش مالزی۶۴۰ کیلومتراست.
کشور مالزی به طور کلی از ۱۳ ایالت و ۳ سرزمین فدرال تشکیل شده و ۰.۳ از کل مساحت کشور از آب تشکیل شده است.
شبه جزیره مالزی از شمال با کشور تایلند مرز خشکی و دریایی دارد و با کشورهای سنگاپور، ویتنام و اندونزی نیز مرز دریایی دارد.
مالزی شرقی نیز با کشور برونئی و اندونزی مرز خشکی و دریایی و با کشورهای فیلیپین و ویتنام مرز آبی دارد.
کشور زیبای مالزی دارای موقعیت‌های مختلف جغرافیایی از قبیل جزایر، ارتفاعات، جنگل‌های استوایی و جنگل‌های حرا می‌باشد.
کوه کینابالو در جزیره بورنئو بلندترین کوه مالزی است که بیش از ۴۹۰۰ متر ارتفاع دارد.
حیات وحش مالزی به خاطر گربه‌های بزرگ مانند ببرها و پلنگ‌ها، تاپیر مالایی و فیل‌های کوتوله بورنئو و اورانگوتان‌های بورنئو در حال انقراض، معروف است.
تامان نگارا، یک پارک ملی در شبه جزیره مالزی و یکی از قدیمی‌ترین جنگل‌های برگ‌ریز جهان، با بیش از ۱۳۰ میلیون سال قدمت، تخمین زده می‌شود.

آب و هوای مالزی

آب و هوای کشور مالزی به دلیل موقعیت جغرافیایی این کشور شرایط خاصی دارد. این کشور بر روی خط استوا واقع شده و به همین دلیل آب و هوای آن استوایی است و در بیشتر ماه‌های سال در این کشور شاهد آب و هوای گرم، مرطوب و بارانی هستیم.
در واقع به دلیل شرایط خاص جغرافیایی و اقلیمی مالزی، همواره شاهد آب و هوای گرم، شرجی با تابش نور خورشید هستیم.

واحد پول مالزی

رینگیت، واحد پول مالزی است که با کد اختصاری MYR نشان داده می‌شود. اسکناس‌های رینگیت در قطعات ۱ ، ۲ ، ۵ ، ۱۰ ، ۵۰ و ۱۰۰ رینگیتی موجود است. سکه‌های این واحد پول سن یا سنت نامیده می‌شوند و هر ۱۰۰ سنت معادل با ۱ رینگیت است. سنت به صورت سکه‌های ۱، ۵، ۱۰، ۲۰ و ۵۰ سنتی هستند.

نظام سیاسی

از سال ۱۹۵۷ و پس از استقلال مالزی از انگلیس، این کشور حکومت سلطنتی دوره‌ای را پذیرفت. بر اساس قانون اساسی کشور مالزی، هر ۵ سال یک بار پادشاه، از میان ۹ سلطان ایالت‌های مختلف مالزی از ۱۳ ایالت، انتخاب می‌شود.
مالزی یکی از کشورهای عضو اصلی سازمان ملل متحد و همچنین عضوی از اتحادیه همسود است.
۳۱ اوت روز استقلال مالزی از انگلستان، روز ملی مالزی نامگذاری شده است.

اقتصاد و منابع مالی و درآمدی مالزی

کشور مالزی می‌تواند الگوی بسیار خوبی برای کشورهای در حال توسعه باشد، چرا که این کشور توانسته مسیر تبدیل شدن از یک کشور جهان سومی به یک کشور مدرن و توسعه یافته را با سرعت زیادی طی کند.

  • اقتصاد رو به رشد:
    اقتصاد کشور مالزی با رشد خوبی رو به رو است. تولید ناخالص داخلی کشور مالزی در سال ۲۰۲۰ به ۹۲۰ میلیارد دلار رسیده که این رقم به نسبت ۷ سال گذشته با رشد ۸ برابری همراه بوده است.
  • رنکینگ جهانی مالزی در صنعت:
    صنعت در این کشور توانسته رتبه ۳ در جهان باشد به طوری‌که در زمینه ماهیگیری و جنگل نیز رتبه خوبی دارد. بازرگانی محلی در کشور مالزی نیز در جهان رتبه ۱۷ را دارد
  • صادرات مالزی:
    رشد صادرات تولیدات صنعتی نیز با نرخ ده درصد در سال‌های قبل همراه بوده است.
    گردشگری از دیگر بخش‌های درآمدزا در کشور مالزی محسوب می‌شود که کمک زیادی به اقتصاد این کشور می‌کند.
  • نرخ بیکاری در کشور مالزی:
    نرخ بیکاری در کشور مالزی کمتر از سال‌های قبل است. تولید برق در کشور مالزی در وضعیت بسیار کلان صورت می‌گیرد به همین دلیل نرخ بیکاری در حال کاهش است.
Author: somaye

دیدگاهتان را بنویسید